راهکارهایی برای ارتباط مؤثر زوجین
افکار و احساسات خود را با استفاده از ضمیر “من” بیان کنید.
درباره ویژگی شخصیتی طرف مقابل کلی گویی نکنید.
مثلاً: تو بی ملاحظه هستی ؛ تو تنبل هستی. در عوض بر رفتارها و اعمال خاص او تاکید کنید. مثلاً: من میخواهم در کارهای خانه کمک کنی؛ میخواهم به موقع به خانه بیایی.
از مطلق جلوه دادن امور با استفاده از کلماتی مانند ” هرگز” و “همیشه” بپرهیزید.
مثلاً: همیشه تو نامرتب هستی. تو هیچ وقت به من کمک نمی کنی. در مقابل نگرش مثبت ایجاد کنید. مثلاً: گاهی اوقات مرتب هستی، اما دلم میخواهد بیشتر اوقات مرتب و منظم باشی.
از زمان بندی مناسب استفاده کنید.
سعی کنید بلافاصله پس از آنکه فرد مقابل رفتاری را انجام داد نسبت به او واکنش نشان دهید و اگر فرصت پاسخ فوری را از دست دادید صبر کنید تا در فرصت مناسب واکش مثبت یا منفی خود را نشان دهید.
راه و جایگزین بدهید؛
وقتی به همسرتان می گویید از چیزی خوشتان نمی آید این را هم بگویید از چی خوشتان می آید. مثلاً: سعی کنید احساسات خود را صریح بیان کنید.
به همسرتان نگاه کنید
در تمام طول بحث ارتباط چشمی خود را با وی برقرار نگه دارید. سعی در نگاه بالا به پایین به همسرتان نداشته باشید و پیغامی مبنی بر اینکه از رو در رو شدن با شریک زندگیتان بیم دارید به وی نفرستید. به محض این که متوجه شدید نگاهتان به سمت دیگری متمایل شد، نکاه خود را به صورت همسرتان برگردانید.
حرف همدیگر را قطع نکنید
حتی اگر با قسمتی و یا کل صحبت همسرتان موافق نیستید، متمرکز بمانید، توجه کنید و ارتباطتان را قطع نکنید. تمام تمرکز خود را بر هدف کلیدی اصلی که ارتباطی صادقانه است، حفظ کنید.
خود را مشتاق شنیدن نشان دهید
ارتباط خوب را ادامه دهید و خود را مشتاق شنیدن نشان دهید و مطمئن شوید که بدرستی پیغام های شریک زندگیتان را شنیده اید و از اینکه بگویید متوجه منظور او نشده اید، اصلا نترسید.
این چند راهکار برای ارتباط مؤثر زوجین میباشد.
پاسخ دهید