مشکل رفتاری(دروغ گفتن)

مشکل رفتاری(دروغ گفتن)

مشکل رفتاری

چرا مشکل رفتاری اتفاق می افتد؟

کودک شما تا ۳-۴ سالگی متوجه تفاوت میان خیال و واقعیت نمی شود. بنابراین کودک ۱-۲ ساله شما اصلا نمی تواند مفهوم راست یا دروغ را درک کند.

دروغ کودک شما می تواند ناشی از موارد زیر باشد:

  • خیالپردازی زیاد: گاهی کودک شما به حدی خلاق می باشد که تصورات خود را باور می کند. آیا همه داخل وان خود یک ماهی دارند که با آن شنا کنند؟ آیا همه یک شاهزاده زیر تختشان دارند؟
  • فراموشی: چگونه یک کودک ۲ ساله می تواند بخاطر بیاورد که چه کسی ابتدا عروسک او را برداشته است؟ او فقط دوست دارد تا عروسک خود را دوباره داشته باشد؟ هنگامی که شما کودک خود را بخاطر نقاشی کردن روی دیوار دعوا میکنید، و او این کار را تکذیب می کند؛او به شما دروغ نمیگوید بلکه فراموش کرده است. او حتی دوست دارد خودش را راضی کند که این نقاشی ها کار او نبوده است.
  • حس فرشته بودن: کودکی که تشخیص می دهد پدر و مادر او توقع انجام هیچ اشتباهی از او را ندارند ناخودآگاه باور می کند که نباید هیچ اشتباهی کند.”پدر و مادر من به این دلیل مرا دوست دارند که من یک پسر خوب هستم”.یک پسر خوب هیچ وقت شیر را روی زمین نمیریزد. کدام شیر؟ من ندیدم شیری به زمین بریزد.

اقدامات لازم

کاملاً مشخص است که دروغ گفتن خلاف است شما نیز نمی خواهید که کودک خود را به دروغگویی تشویق کنید اما بهتر است آرام باشید و از دروغ گفتن کودک خود لذت ببرید!!! این رفتار برای کودک ۲ ساله کاملا طبیعی است . شما هر شب داستانهای تخیلی برای کودک خود می خوانید، چه ایرادی دارد که به چند داستان تخیلی کودک خود نیز گوش دهید.

بری ریزلتون ، متخصص کودک می گوید کودک در این دوران دارای چندین دوست خیالی می باشد. داشتن دوست خیالی در این سن کاملاً طبیعی است و از نشانه های رشد تخیلات کودک می باشد. حتی زمانی که کودک شما دوست تخیلی خود را مقصر اشتباهاتش می داند نیز جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد. از دیدگاه عاطفی دوستان تخیلی نقش بسیار مهمی دارند.

 

 

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

rest